Секции

19 April 2024 08:10

МВР: Продължава отливът на мигранти от България към Западна Европа

Тенденцията мигрантите да напускат България по посока Западна Европа продължава. Това показва седмичната статистика на МВР, цитирана от БГНЕС.

От началото на годината в страната са установени нови 289 нелегално пребиваващи чужденци, точно толкова са и изведени от страната. Последната седмица са установени нови 41 нелегално пребиваващи лица на българска територия.

Сърбия продължава да е пречка на хиляди мигранти да се предвижат към държавите от Западна Европа, става ясно още от статистиката на българските власти.

831 мигранти, от общо 861 задържани при опит да напуснат нелегално страната, са установени на българо-сръбската граница за периода 01 януари – 16 февруари 2017 г. Близо 200 от тях са били задържани през изминалата седмица. Въпреки това голяма част от мигрантите успяват да намерят изход от страната и да се отправят към желаните от тях дестинации в Европа. За това говори и непрекъснатия спад на бежанците, които са настанени в центровете на Държавна агенция за бежанците.

При капацитет от 5190 места, в тях се намират 3446 души. Подобна е ситуацията в центровете на Дирекция “Миграция”, където при капацитет от 940 места, заети са 848 места. На външни адреси, за собствена сметка се намират по-малко от 500 бежанци.

Почти половината от нелегално пребиваващите у нас чужденци са от афганистански произход./БЛИЦ

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче