Секции

29 March 2024 11:05

Николай Ненчев: Няма как да има нарушения във всичките 100 обществени поръчки

Бившият военен министър и лидер на БЗНС Николай Ненчев оспори проверката на наследника си Стефан Янев в Министерството на отбраната. В доклада си служебният министър на отбраната твърди, че е засякъл нарушения в над 100 обществени поръчки, пише iNews.bg.

Според Ненчев "това на практика са почти всички обществени поръчки за цялата 2016 г." и нямало как във всички да има нарушения.

Според ексминистъра, който вече е обвиняем по няколко дела за безстопанственост, "е съмнително и времето, за което е извършена проверката", тъй като той неведнъж възлагал одитни проверки и очаквал доклади, което отнемало около два-три месеца само за една поръчка или за проверка в едно дружество.

Ненчев приема изявлението на Янев като "персонална политическа атака срещу него, което е нарушение на основния закон и на принципа, чрез който служебното правителство е отговорно да проведе честни и прозрачни избори".

Лидерът на БЗНС коментира, че не е запознат с доклада за поръчките и настоява чрез медиите по възможно най-бързия начин той да стане публичен, за да може да отговори на всички въпроси. "За мен е странно как в рамките на 10-11 дни са проверени повече от 100 обществени поръчки, което би означавало, че някъде около 11 минути са отделили съответните експерти, което мен лично малко ме безпокои", заяви бившият военен министър.

Според него вчерашното изявление на Янев създава "усещане в обществото за нещо нередно, за нередности, за едва ли не корупционни практики". "Нещо, което категорично мога да заявя, че не отговаря на истината", добави доскорошният министър от БЗНС.

Той обаче увери, че "се чувства спокоен и застава зад всяка своя дума, зад всяка своя инициатива". Ненчев даде положителна оценка за хората, които работят в системата на МО и които се занимават с обществените поръчки. И добави, че "не разбира защо, при положение че се говори за нередности, бившият ресорен зам.-министър от неговия екип Десислава Йосифова е в политическия кабинет на служебния министър"./Новините БГ

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче