Секции

20 April 2024 11:18

Четири деца подхвърлиха болната си майка на социалните и се скриха, горката жена не помни коя е!

Възрастна майка на четири деца бе изоставена в Пловдив, предаде БГНЕС. На 27 януари служители на дирекция „Социално подпомагане” виждат в коридорите на сградата си възрастна жена, която стои там с часове. Жената изглежда зле и на въпроси кого чака отговаря, че я е довела снаха ѝ, но влязла в една стая за документи.

Социалните служители съобразяват, че става дума за изоставяне и се свързват със „Спешна помощ” и полицията. Първоначално и от двете институции отказват помощ, в това време социалните издирват контактите на четирите деца на старицата, но всички те категорично отказват да дойдат и да я приберат. След настояване от страна на социалната служба, вечерта все пак идват и полиция, и медици.

При преглед се оказва, че жената е болна от пневмония и е хоспитализирана. Тя обаче е със 100% деменция и още на другия ден е забелязана от Транспортна полиция в района на Централна гара.

Социалните служители, отзовали се на сигнала, я разпознават и разбират, че тя е отказала лечение и е била изписана. С тяхно съдействие жената е върната обратно в болницата, където се намира и в момента.

За случая е сезирана и Районна прокуратура. Възрастната жена, която е безпомощно състояние поради деменцията си, е изоставена умишлено, а по Семейния кодекс това е наказуемо действие. До този момент никой от роднините ѝ не се е поинтересувал от нея. Предстои настаняването и в подходяща за нея социална услуга./БЛИЦ

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче