Секции

19 April 2024 13:50

Скандал в парламента в Карлово: Неуспешен опит на съветниците да изберат втори зам. – председател на ОбС

Скандал се развихри на сесията на Общински съвет в Карлово. Заседанието бе прекратено поради липса на кворум. До това се стигна, след като общинският съветник Веселин Божков направи предложение за избор на втори зам. - председател на ОбС, тъй като повече от година и половина местният парламент работи само с един заместник на Теодор Шойлеков. Припомняме, че въпреки решение номер 5 на ОбС от миналата година, според което заместниците на председателя на ОбС трябва да са двама, до момента само Анастасия Чолакова заема тази длъжност.

Божков предложи за този пост общинския съветник от ВМРО Светлозар Янков. Други предложения нямаше. Въпреки това обаче, при тайното гласуване, малко не достигна на най-младия съветник да заеме мястото до председателя. Най-голямата група – „Обединени за нашата община”, от която е и Янков, поиска 10 - минутна почивка. След изтичане на почивката, НФСБ, Атака, РБ и ВМРО не се върнаха в залата и сесията беше прекратена поради липса на кворум.

Пред сградата на общината част от съветниците влязоха в словесни престрелки, обвинения в предателство и др. До момента гласовете на патриотите винаги са играли решаваща роля при приемането на бюджета и други важни за общината решения, коментира пред Карлово ТВ Янков. При създалата се ситуация и очевидната липса на подкрепа за мен от страна на мнозинството, не е ясно дали същото това мнозинство ще се запази в този си вид, каза още младият войвода.

За Карлово ТВ Янков заяви, че не съжалява, че не е бил избран, а се радва, че картите в крайна сметка са били сложени на масата. За момента не е решил дали ще участва при следващия опит за избиране на зам. - председател. Следващата сесия е насрочена за 2 март.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Има два начина да живееш живота си. Единият е като мислиш, че няма чудеса, а другият – че всяко нещо е чудо.


Алберт Айнщайн