Секции

18 April 2024 20:40

Герджиков отрича да е оказвал натиск за отстраняването на Георги Костов

Премиерът Огнян Герджиков отрече да е заплашвал отстранения от поста главен секретар на МВР Георги Костов, ако не си подаде оставката.

Премиерът не е съгласен с твърдението на Георги Костов, че му е оказван натиск или са отправяни заплахи, свързани с подаването на оставка. Герджиков сподели, че ще се радва, ако разговорът му с Костов е записан, защото от него ще се чуе нещо, което не е в полза на бившия главен секретар.

"Ако нарича натиск това аз да го помоля да си подаде оставката, това е наистина жесток натиск. Аз мисля, че беше съвършено коректно от моя страна. След като министърът на вътрешните работи е свалил доверие от него, след като има сериозни нарушения от страна на главния секретар, аз не бих си позволил да бламира министъра на вътрешните работи", заяви премиерът.

Служебният премиер съобщи, че няма пречка правителството да внесе молбата на България за членство в Еврозоната, и вече се работи по въпроса. "Правят се постъпки да се намери точното решение, няма никаква пречка пред служебния кабинет", обясни той.

Колкото до отпадането на санкцията за задължителното гласуване, премиерът коментира, че не вижда как това ще повиши търговията с гласове./Дарик радио

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче