Секции

26 April 2024 12:31

Продановци с родолюбив диск, посветен на 180 години от рождението на Апостола

По повод наближаващите 180 години от рождението на Васил Левски, учениците от СУ "Христо Проданов" – Карлово, изработиха един иновативен и родолюбив продукт, съобщават от училището. Това е диск, който се върти и в прозорец може да прочетем важни факти, свързани с живота и делото на Апостола за съответната година.

Продуктът се приема с голям интерес от всички, които са се запознали с него. Той е съвместен труд на два клуба от СУ "Христо Проданов" - Карлово – клуб „Мултимедийна работилница“ и клуб „Краезнание“ с ръководители г-жа Николова и г-жа Минева. Вярваме, че тази родолюбива инициатива трябва да се популяризира сред всички българи. Васил Левски казва: „Дела трябват, а не думи“. Подкрепете едни млади българи в техните дела!

На 23.02.2017г. с цел популяризирането на продукта, той беше представен на сесията на Общинския съвет в Карлово.

Кристина Русева , журналистка в радио Стара Загора към Българското национално радио направи интервю с ученика Цветан Добринов Василев от VII клас на училището, който беше участник в един от етапите от изработването на хартиения диск. Журналистката похвали родолюбивата идея на учениците от СУ "Христо Проданов" - Карлово и каза:

„Поклон пред това, на което възпитавате вашите – наши деца. Признание за духа и пламъка на Апостола, който сте съхранили и предавате в днешните млади хора, като негови съграждани и наследници!“

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Пожелай си нещо, което искаш много силно, затвори очи… и след това си помисли какво трябва да направиш, за да го постигнеш.