Секции

25 April 2024 14:52

Първо в Карлово ТВ: Задържат бизнесмена Тодор Тодоров по подозрение, че е убил и запалил 4 каракачанки(ВИДЕО)

Карловският бизнесмен Тодор Тодоров, известен с прозвището Рифа, е задържан в полицията за 24 часа. Това научи ексклузивно Карлово ТВ от източници на разследването. Тодоров беше заловен днес сутринта докато пали в индустриалната зона на града труповете на четири каракачанки. Това разказа пред Карлово ТВ Любозар Паунов, който е собственик на животните. Младият мъж предостави и снимки, на които се вижда Тодоров до огъня.

Кучетата живеели в двора на складова база, която младият мъж държи. Понякога те били пускани да се разхождат свободно. Паунов е категоричен, че кучетата не са агресивни и не нападат хора, нито пък лаели по тях.

Тъй като сутринта животните не се появили, той тръгнал да ги търси и ги видял разстреляни и натръшкани до печатницата на Тодор Тодоров. Потресено, момчето се махнало от мястото, а когато след половин час се върнало, видяло Тодоров как е затрупал мъртвите животни със суха трева, полива ги с бензин и ги пали.

Започнало преследване в нивята край Карлово. В крайна сметка Паунов препречил с колата си пътя на бягащия Тодоров, като междувременно подал сигнал на спешния телефон 112. Пристигнала полиция. Паунов е категоричен, че възрастният бизнесмен е разстрелял кучетата му и заявява, че е виждал Тодоров с пушка.

Опитите на репортера ни да разговаря с Тодоров предизвикаха адска агресия и жлъчни коментари от страна на бизнесмена, който говори за морал, но не отговори на въпросите ни за случилото се и дали той е извършил това зверство.

От свои източници Карлово ТВ разбра, че при огледа са открити гилзи от куршумите, с които са разстреляни каракачанките. Открита и иззета е и ловна пушка, която е била в багажника на колата на бизнесмена, и с която се предполага, че е извършен разстрела. Там са били и чувалите, с които са били увити мъртвите животни.

Образувано е досъдебно производство. Със случая се занимава Районна прокуратура Карлово.

Това не е първият скандал, в който Тодоров се замесва. Известно е, че името му се спряга в множество дела. Сред последните е агресивен акт от миналите местни избори, в които той беше заловен да разнася агитационни материали в Дъбене в деня за размисъл и да агитира в полза на червената кандидатка на селото. Тогава, в гнева си, Тодоров мина с колата си през крака на кмета на Дъбене Вълко Шойлеков и удари с колата си общинския кандидат за кмет Емил Кабаиванов, който бе издигнат от коалиция „Обединени за нашата община“. Тодоров е стар партиец, тогава е разнасял агитационни материали за БСП. В момента Вълко Шойлеков води дело срещу Тодоров.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче