Секции

16 April 2024 08:10

За пример! Наш лекар иска да плати цялото следване на студент по медицина без възможности

Гинеколог от болница "Шейново" е готов да плати цялото следване на студент по медицина, който е от по-бедно семейство или е без родители и няма възможност. Това обяснява самият д-р Йован Даскалов пред "Телеграф".

Предложението бе направено по повод кампанията във Фейсбук, за която стотици потребители и мотористи изразиха готовност да закарат безплатно зрелостници в неравностойно положение с лъскаво возило на тържеството по повод завършването им, за да направят деня по-хубав.

"Аз няма да споделя колата си за абитуриентски бал, защото смятам, че не е най-важно с какъв автомобил си на бала си. Това което мога да направя за някой младеж, който няма финансова възможност, а има разум и сърце, естествено и смелостта да остане да работи в България - да платя семестриалните такси на лице, което няма възможност да следва медицина (всички 13 семестъра в МУ-София)“, написа в страницата си във Фейсбук Дасакалов.

Само за 4 часа постът му беше споделен над 180 пъти. Гинекологът заяви още: "С удоволствие бих го направил, аз съм лекар, имал съм затруднения и знам какво е".

Единственото му условие е детето наистина да няма възможност да си плати следването и името му да остане тайна за преподавателите в университета, за да няма различно отношение към него./БЛИЦ

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче