Секции

26 April 2024 15:37

Огнена вендета срещу шеф в парк ”Централен Балкан”

Личният автомобил и вилата на високопоставен служител в администрацията на парк "Централен Балкан" са били запалени умишлено. Сигналът за горящ автомобил "Фолксваген Шаран" на казанлъшката улица "Алеко Константинов" е бил подаден към 3 часа във вторник в местната полиция, съобщи "Старозагорски новини".

Колата е собственост на 54-годишния Николай Любомиров, главен инспектор, отговарящ за участъка от парк "Централен Балкан" в района на Калофер. При пристигане на място огнеборците установили, че става дума за умишлен палеж, автомобилът е бил почти изцяло унищожен от коктейл "Молотов".

Почти в същото време Любомиров е получил сигнал за горящата си вила в павелбанското село Търничане. Пожарът там е унищожил почти изцяло покривната конструкция.

По думите на директора на НП "Централен Балкан" Генчо Илиев, това не е първи случай за посегателство над дългогодишния служител. Преди няколко години бил изгорен друг негов автомобил.

"Имаме някакви подозрения, но ни е трудно да ги докажем. Не изключваме палежите да са заради професионалните задължения на Любомиров, който е изключително съвестен служител и стриктно изпълнява задълженията си. До ден ще излезем с официална позиция", коментира Илиев.

Той припомни, че по аналогичен начин през лятото на 2015 година са били запалени имотите на негови подчинени, отговарящи за района около Рибарица.

Началникът на РУ "Полиция" в Казанлък Стойчо Крачолов потвърди, че и при двата пожара има достатъчно данни за умисъл, затова са образувани досъдебни производство./БЛИЦ

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче