Секции

28 March 2024 23:20

Близък на Поптодорова разкри страшна трагедия, белязала живота й: 4-годишната й дъщеричка

Поптодорова е откраднала крема в Полша заради психичното си заболяване - клептомания. Това твърдят хора, които я познават. Болезненото влечение към чужди вещи, което науката определя като клептомания, тя е развила след голяма житейска трагедия, станала в средата на 80-те на миналия век.

Тогава при нелеп инцидент умира невръстната й дъщеря. Първото дете на посланичката си отива едва на четири годинки. От шока и силната мъка Елена се срива, а малко по-късно отключва и клептоманията.

Сензационната новина разкрива източник от бившата Държавна сигурност, цитиран от "Уикенд". Той твърди, че в архивите все още се пазят документи, описващи състоянието на Елена Поптодорова.

Когато детето на дипломатката умира, тя работи като секретар в Министерство на външните работи. Живее на шестия етаж в дипломатическите блокове в близост до НДК. Във фаталния ден Елена Поптодорова поверява детето си на майка си, защото има среща и трябва да излезе. По някое време бабата вижда, че няма мляко и решава да слезе до магазина, оставяйки внучката си сама в апартамента.

Когато бабата излиза, малкото момиченце отива на терасата и вижда кутия с банани, поставени на рафт. Детето поставя малко столче пред рафта, за да стъпи и да се добере до плодовете. Момиченцето се олюлява и полита през терасата.

Минути по-късно майката на Елена Поптодорова се връща и заварва внучето си мъртво пред блока. "След най-голямата трагедия, която може да сполети човек, Елена се срина психически. Тя така и не можа да преживее случилото се до днес, когато са минали повече от 30 години от случилото се. Именно стресът я направи клептоманка, проявите започнаха да се забелязват около година и половина след смъртта на детето", разкрива източникът от службите./БЛИЦ

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче