Секции

29 March 2024 06:47

Ученици от две гимназии се обединиха, за да спасят живота на бургаска майка

Футболен мач за събиране на средства в помощ на семейство на ученичка от Математическата гимназия ще събира подкрепа този вторник. Каузата е насочена към семейството на тяхна съученика. Билети за благотворителния мач ще могат да се купят в деня на събитието на 7 март /вторник/ от 13:00 часа в Спортна зала Младост Бургас, съобщава "Флагман".

Учениците от двете училища се обединяват за една хуманна кауза и приканват обществото в Бургас да се присъедини към тях.

„Наскоро научихме лоша новина, свързана с майката на нашата съученичка Мирела Първанова, която ни накара да се обединим. Красимира Първанова се бори със злокачествен тумор, който след поредната операция в СБАЛО на 01.02.2017г. не е могъл да бъде отстранен. Становището на онкологичния комитет е прогресия на заболяването – разсейки в перитонеума“, казаха ученици от Ученическия съвет на ППМГ“Акад. Никола Обрешков“ Бургас.

Следващите хирургични интервенции са невъзможни, препоръчана е химиотерапия, без да бъде уточнена. Проведената предходна ПХТ от 8 курса за съжаление не е дала резултат. Нужни са скъпо струващи изследвания в чужбина, чрез които да се разбере с какви медикаменти да се проведе следващо лечение. Ние, като едни активни ученици приехме каузата лично.

Децата споделят, че предстои да бъде организиран и благотворителен концерт, средствата от който също ще бъдат дарени за каузата./БЛИЦ

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче