Секции

29 March 2024 11:26

История за съпричастност: Деца помогнаха на сестрички, останали без майка

Ученици помогнаха на три малки сестрички, останали без майка, съобщи NOVA. Историята е от село Крушовене. Ана Мария, Цвети и Теди загубили майка си през май 2016 г. Тъй като баща им не се интересува от тях, попечителството върху момиченцата било дадено на безработния им дядо.

Възрастният мъж отглежда внучките си с много любов, но често парите не достигат. Величко Драголов успява да осигури месечно около 250 лв., когато го викнат на работа- реже дърва, пренася разни неща с каруцата си. Хранят се с това, което сами произведат в градината си. Отглеждат и животни.

За трудния живот на сестрите научило семейството на 10-годишната Марая от Плевен-щастливо момиченце, което живее с родителите си и по-голямата си сестра. Решили да помогнат на семейството от Крушовене. Дарили дрешки за момичетата, но не спряли с това. За рождения ден на Марая събрали всички деца от нейния клас, разказали историята на трите сестри и решили дружно да помогнат. "Ходехме от клас на клас, разказвахме на всички деца и те се включиха", споделя 10-годишното дете.

Така без да познават сестричките, ученици от училище "Иван Вазов" в Плевен успели да съберат 1600 лева и да купят това, от което те най-много се нуждаят. Осигурили дрехи, книжарски материали за училище, хранителни продукти, хладилник, печка и дори играчки.

Днес дядото и неговите внучки твърдят, че имат всичко и са благодарни за жеста на непознатите деца./Дарик радио

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче