Секции

20 April 2024 16:30

Победа на ловците в Карлово: Спряха събарянето на беседката(ВИДЕО)

Много ловци и граждани излязоха днес на протест в Карлово. Както първо Карлово ТВ съобщи, недоволството на хората се породи от обявеното за днес събаряне на беседката, която радва всички и е място за отдих и отмора и на ловци, и на туристи. Настояване да се спре премахването на незаконен строеж туристически заслон в североизточната част на местността „Беш бунар“ изпрати до Дирекцията за национален строителен контрол /ДНСК/ кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов.

В писмото си до ДНСК д-р Кабаиванов изтъква, че в града се е създало социално напрежение и премахването на постройката в настоящия момент е нецелесъобразно. Кметът иска от строителния контрол да се намеси незабавно и да отмени насроченото за 7 март 2017 г. събаряне на сградата. От ДНСК реагираха светкавично на намесата на д-р Кабаиванов и спряха изпълнението на заповедта за събаряне.

Туристическият заслон е построен върху общински терен и се ползва активно за обществени нужди от членовете на карловското Ловно-рибарско дружество, от всички граждани и туристи на Карлово. Въпреки проблемите със статута му има характер на публична собственост и евентуалното премахване би предизвикало недоволство и протести от страна на гражданите. Община Карлово ще продължи да търси възможности за уреждане на конфликта и за привеждане на постройката в съгласие с изискванията на закона.

Пред камерата на Карлово ТВ председателят на ловната дружинка Стоян Вълевски коментира, че с цената на всичко ще предодвратят това събаряне и че този заслон не вреди на никого и е кощунство да го събарят. Председателят на ОбС Теодор Шойлеков и кметът Емил Кабаиванов също се обявиха в срещу акцията по събарянето. Предстои постройката да бъде узаконена от община Карлово.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче