Секции

27 April 2024 00:22

Сопот и Обзор се побратимиха

Сопот и Обзор вече са градове-побратими. Официалното обявяване стана на тържествен церемониал в Сопот на 7 март, съобщават от пресцентъра на морската община. Кметът на Обзор Христо Янев и кметът на Сопот Деян Дойнов подписаха споразумение за взаимност и сътрудничество между двата града в областта на културата, образованието, спорта и туризма.

Делегацията на кметство Обзор, пристигнала специално за събитието, бе посрещната в община Сопот с живо изпълнение на автентична българска гайда. След емоционалната встъпителна реч в кабинета на градоначалника, се пристъпи към официалното скрепяване на отношенията между морската и подбалканската община.

Двете страни си обещаха да насърчават и подкрепят обмена между съгражданите си, с цел съвместно разбирателство и ефективно сътрудничество в истинския дух на българската националност.

След скрепяване на споразумението с подписите на двамата кметове, на терена на местния стадион бе изиграна приятелска футболна среща между ветераните от двата града, предшествана от тържествен молебен, хляб и сол и изпълнение на националния химн.

Христо Янев и Деян Дойнов оглавиха отборите си в мача, след което си размениха купи и медали.

В състава на делегацията от Обзор бяха видни футболни ветерани, които преди церемонията по побратимяване участваха във футболен турнир в гр. Карлово.

Представителите на Обзор, Сопот и Карлово превърнаха срещите си в дружески празник и си обещаха те станат традиция, като си гостуват взаимно.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче