Секции

18 April 2024 19:48

Абсурд в Карлово: Четат присъди във физкултурния салон

Съдебните зали на съда в Карлово ще бъдат преместени във физкултурен салон, а деловодството и кабинетите ще се намират в частен имот. До този вариант се стигна по време на пленума на ВСС, тъй като сградата на районния съд е в критично състояние и реално застрашава живота на работещите там. Юлиана Колева, която е член на Комисията по управление на собствеността към ВСС, поясни че предстои да бъде направена експертиза дали съдебната палата в Карлово може да бъде укрепена.

Според специалисти всеки ден оставане в сградата на съда в Карлово носи риск за магистратите, за служителите и хората, които посещават съда по различни поводи, сподели Колева. Именно заради състоянието на Съдебната палата се налага и преместване на съда. Всички предложени имоти – общински и държавни били в много лошо състояние. Така се стигна до решението част от съда да бъде преместена в Техникума по механотехника "Братя Евлоги и Христо Георгиеви", а кабинетите и деловодството да са в частен имот. Колева поясни, че ще се ползва едно от крилата на техникума.

Частта от училището ще се използва безсъзмездно. Наемът обаче на частния имот ще струва 4000 лв. на месец. "На първо време намерихме една сграда, която е прясно ремонтирана. Тя е частна собственост, която е договорена от наша страна с много приличен наем", обясни Юлиана Колева.

Тя допълни, че сключеният договор е за 2 години и има опции за прекратяване или удължаване. Колева поясни, че ще бъде направена експертиза, която да определи доколко е възможно Съдебната палата в Карлово да бъде укрепена.

"Едновременно с това ще се търсят възможното и оптимално решение от гледна точка на ситуиране на Съдебната палата. Ще се инспектират всички зали, които са предложени. Всички сгради държавна и общинска собственост, които са предложени, се нуждаят от спешни ремонти", посочи Юлиана Колева. След като бъде сравнено състоянието на сградите ще се вземе окончателно решение, но кога ще стане това не е ясно./Източник: Дарик радио

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче