Секции

26 April 2024 23:05

Почетна книга разказва за потомствените фамилии, работили във ВМЗ Сопот от създаването до наши дни

Почетна книга разказва за потомствените фамилии, работили във ВМЗ Сопот от създаването до наши дни. Това съобщи за Радио „Фокус” Пловдив Мариана Тодорова, уредник на музея на ВМЗ. „Книгата е специално изработена от Иван Николов Иванов, който е работил като конструктор в предприятието и предадена на музея през 1952 година”, каза Тодорова.

По думите и през годините във ВМЗ са работили десетки души, но най- заслужилите и най-добрите са намерили място в тази книга, която пази постиженията и заслугите на 46 от работниците и служителите, като е допълвана по различно време. Синът на автора на книгата Антон Иванов Николов и в момента работи в завода като оператор на металорежещи машини.

„Едно от нещата, с които се гордее фабриката през годините е, че в нея са се трудили по няколко поколения работници и служители”, отбеляза Тодорова. „Съществува приемственост между поколенията, които в годините са предавали като щафета своите умения, сръчност и лоялност към предприятието на деца, внуци и правнуци”, добави Мариана Тодорова.

„Сопот днес се свързва с голямата индустрия на страната, благодарение на промишленото предприятие, което вече 80 години създава поминък на региона”, посочи още Мариана Тодорова. „За 80-годишната си история ВМЗ промени облика на района, бита на неговите жители, обогати човешкия кръгозор и изгради едно ново светоусещане и нови традиции в района”, добави Тодорова.

По думите и, големите успехи се постигат със знаещи и можещи хора и без съмнение сопотските машиностроителни са такива. „Зад всяко едно от най-високите отличия, с което е удостоявано дружеството през годините, стоят усилията, таланта и амбициите на хората”, каза още Мариана Тодорова./Радио Фокус

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Съкровищата излизат на повърхността на земята, благодарение на поройните дъждове, но същото това прииждане на водата отново ги заравя в земята.


Паулу Коелю