Секции

05 May 2024 23:10

Вътрешният министър разкри какво чака всички, прикривали убиеца Йоан и проговори за мегаскандала с Георги Костов!

Местопроизшествието е запазено към момента тече втори оглед. Няма пострадали лице, както и други автомобили. Автобусът е на юридическо лице. Това заяви служебният министър на вътрешните работи Пламен Узунов в ефира на Нова телевизия.

"Всички сигнали, които постъпват в МВР, се докладват в прокуратурата и съответно прокурорът избира дали да бъде извършена проверка и как", заяви министърът относно акция на ведомството срещу купуването на гласове.

Той коментира и убийството на малкия Георги в Борисовата градина: "Темата относно това, че много хора са знаели, че Йоан е извършителят, но са си мълчали, беше дълго коментирана както от прокуратурата, така и от МВР. Нарушена е връзката между полицията и гражданите, затова сме предприели редица мерки, за да възстановим доверието в обществото. Принципно това е криминално проявление, разследващите са насочили усилия и натам. Засега имаме само данни, но не и доказателства. Нека да оставим разследващите да си свършат работата", заяви Узунов.

Министърът коментира и смяната на Георги Костов: "Няма да коментирам медийните изяви на бившия главен секретар на МВР. Внесъл съм доклад, където е видно, че той е нарушил принципите на МВР, като не е бил политически неутрален. Сигналите, които сме получили, не са свързани с това дали аз мога да работя с него. Нарушил е така интересите на ведомството и на обществото. Сменял е хора в МВР по политическата им принадлежност. Твърденията на Костов не отговарят на истината", отсече уверено Узунов./БЛИЦ

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче