Секции

29 April 2024 14:55

Установиха защо съвременните връзки са толкова крехки!

Със сигурност всеки е забелязал колко крехки са връзките в днешно време. Но защо? Ако и вие сте си задавали този въпрос, Bright Side предлага няколко отговора.

1. Не сме готови

Често не сме готови да правим компромиси, да се жертваме, да обичаме безусловно. Не искаме да чакаме, искаме да имаме всичко наведнъж. Не позволяваме чувствата ни да растат, често поставяме „срокове“ за това какво да чувстваме и кога.

2. Бъркаме любовта с други чувства

Често искаме да срещнем някого, с когото да отидем на бар или на кино, а не човек, който ще ни разбере и подкрепи в най-тежките моменти. Не искаме живота ни да е скучен и търсим весел спътник, който да превърне живота ни в приключение. Но не винаги сме готови за промяната, който идва след като премине периода на романтиката и взаимното привличане.

3. Забиваме в един коловоз

В един момент се оказва, че нямаме време и пространство за любовта, защото сме твърде заети да преследваме материални придобивки.

4. Очакваме незабавен резултат

Когато се влюбим, искаме връзките ни да са зрели. И въпреки това тази зрялост, както и взаимното разбирателство, могат да дойдат само след години, прекарани заедно. Повечето хора днес са свикнали, че нищо не заслужава времето и търпението им, дори любовта.

5. Предпочитаме да пилеем силите си

Много от нас вероятно биха предпочели да прекарат един час със стотина души, отколкото един цял ден с един човек. Съществува нагласата, че е по-добре да се срещаш с много хора, отколкото да ги опознаеш. Алчни сме и искаме всичко наведнъж. Започваме връзки и ги приключваме веднага щом намерим „по-добър“ вариант. Не даваме най-доброто от себе си на един човек, а искаме той или тя да са перфектни. Излизаме с много хора, но не даваме шанс почти на никого.

6. Станали сме зависими от технологиите

Технологиите скъсяват разстоянието. Толкова го скъсяват, че понякога е трудно да се диша. Съобщения, чатове, видео разговори и още куп начини за общуване от разстояние много често заместват живата комуникация. Не прекарваме време заедно. Знаем твърде много един за друг. Нямаме за какво да говорим.

7. Не се задържаме дълго на едно място

Мислим, че не сме създадени за връзки и дори мисълта за усядане ни плаши. Не искаме да посветим живота си на един човек и бягаме от постоянното.

8. Превръщаме секса в самоцел

Отделяме секса от любовта. Първо хората правят секс, след което решават дали искат да бъдат заедно. Днес извънбрачните връзки са станали нещо нормално и неща като „отворена връзка“, „приятели с екстри“ и „ просто преспиване“ са станали част от живота ни.

9. Твърде често разчитаме на логиката

Малко хора от по-младото поколение могат да обичат безумно, с цялото си сърце, преодолявайки всички препятствия на времето и разстоянието.

10. Страхуваме се от твърде много неща

Страхуваме се от болката, от разочарованието, от емоционалните рани, разбитите сърца и затова не искаме да пускаме нови хора в живота си. Строим стени около себе си и понякога те са твърде дебели и твърде висока, за да излезем и да видим живота такъв, какъвто е./БЛИЦ

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Съкровищата излизат на повърхността на земята, благодарение на поройните дъждове, но същото това прииждане на водата отново ги заравя в земята.


Паулу Коелю