Секции

28 April 2024 23:14

Допускат възможност за засилен мигрантски поток в дните преди изборите

Правителството допуска възможност за засилен мигрантски поток в дните преди парламентарните избори и в самия изборен ден, което ще доведе до струпване на автобуси и автомобили по границата. В тази връзка МВР и армията са в готовност да осигурят нужната организация за нормалното преминаване на желаещите да гласуват, обяви вицепремиерът и министър на отбраната ген. Стефан Янев. Заради очакваната по-висока избирателна активност на българите във Великобритания, Германия и Турция кабинетът се подготвя да изпрати допълнителни кадри в секциите, в които с голяма вероятност ще се стигне до удължаване на изборния ден.

Въпреки че към момента рискът от струпване на автобуси и автомобили по границата в дните около изборите е минимален, държавата се подготвя да направи всичко необходимо за безпрепятственото им преминаване. Ще бъдат отворени всички възможни коридори, обясни ген. Стефан Янев.

"Там, където има техническа възможност, ще работят всички коридори, но извън това нямаме възможност да снемем определени технически средства от една граница и да ги преместим на друга. Или ако можем, това не е ефективно и не е възможно да бъде направено в кратък срок. Приемете, че това, което ще бъде направено, е всичко да работи нормално", каза още Янев.

Вицепремиерът увери, че кабинетът има готовност да реагира и при промяна в отношенията между Турция и Европейския съюз, след като южната ни съседка заплаши да преразгледа споразумението за мигрантите.

Колкото до провеждането на изборите в чужбина, Янев уточни, че за справяне с очакваните в някои секции опашки ще бъдат командировани служители на външното министерство. По-висока избирателна активност се очаква в Турция, Германия и в Лондон./Дарик радио

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Има два начина да живееш живота си. Единият е като мислиш, че няма чудеса, а другият – че всяко нещо е чудо.


Алберт Айнщайн