Секции

26 April 2024 03:39

Децата на Хисаря вече ще тренират на новия, супер модерен стадион

В Хисаря се проведе среща с родители,треньори и с част от съветниците, членове на комисиите по Здравеопазване, Образование, Туризъм, Проблеми на Младежта и спорта и председателя на Общинския съвет Гатьо Султанов. Срещата бе във връзка с правилника За определяне на реда за ползване, стопанисване и управление на Спортен комплекс- лекоатлетически стадион „Крепост” , приет с Решение № 88, т. 1, взето с Протокол № 11 на Общински съвет гр. Хисаря от 22.03.2016 г..

Съгласно който Чл. 6. гласи, че „Спортен комплекс-лекоатлетически стадион „Крепост”, игрище за волейбол и баскетбол гр. Хисаря и спортна площадка в с. Старосел се ползват безвъзмездно от спортни клубове, които осъществяват своята дейност на територията на община Хисаря“, която е продължение на поредицата от срещи в подкрепа на инициативата свързана с футболната школа.

Присъстващите изложиха мотивите си пред представителите на комисията, както и обещанията на кмета на общината инж. Пенка Дойкова във връзка с това, че децата ще могат да тренират по три пъти в седмицата на стадиона, ще могат да ползват прилежащите съблекални към него напълно безплатно и че общината ще се закупи малки вратички и др. необходими съоръжения за подобряване тренировките по футбол на децата.

Представителите на волейболния клуб и треньора Калин Димитров направиха своите предложения във връзка с ползването на игрището за волейбол към стадиона и развитието на спорта в тази насока, която беше приветствана от страна на властта с обещания за подпомагане на спорта.

Направи се предложение и във връзка с плуването и се зададе въпроса защо при наличието на три плувни школи да няма къде да плуват децата, а наличието на минерална вода и градския басейн предоставят идеални условия за тренировки по плуване.

Напомни се на представителите на властта, че Спортният туризъм днес е едно от най-бързо развиващите се направления в туристическата сфера. Предпочитан избор е за тези, за които спортът и активният начин на живот са водещи стимули в ежедневието и основа на личната им философия.

Много от децата и младежите днес са активни участници в различни спортни състезания, отбори и мероприятия. А ние можем да им предложим условия и възможност за първокласна подготовка, тренировка и почивка, както и всички необходими условия, спомагащи на спортистите за повишаване нивото на уменията им в непосредствен контакт с великолепната природа, наслаждавайки се едновременно с това на лековита и релаксираща вода, гальовно слънце, сърдечността и гостоприемството на Общината като цяло.

Необходимостта от Спортна и Младежка стратегия, както и специалисти, които да работят в тази насока в ръководството на Общинска администрация Хисаря е спешна!!!

Това написаха до Карлово ТВ майки на деца, които вече ще ползват стадиона и по чиято инициатива бяха проведени срещите и постигнати резултатите.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче