Секции

07 May 2024 07:53

Ето го новия наркобос на София! Подозират го, че е поръчал разстрел на Киро Японеца и синовете му!

София си има нов наркобос. Името му е Георги Любенов Петров и е на 42 години. Името му нашумя преди малко повече от 2 години, когато МВР разкри, че е поръчал убийството на Кирил Киров-Киро Японеца и го арестува.

Престоят на Йончо зад решетките продължи само 5 месеца, все едно че е бил на почивка на Малдивските острови.

След това разследването срещу него изненадващо започна да боксува и вече 2 години не е депозирано в деловодството на съда. Бавното правосъдие отвърза ръцете на Петров и му даде възможност да се развихри в мръсния бизнес с дистрибуция на дрога в столичните квартали, категорични са пред БЛИЦ източници от специалните служби.

Как започва кариерата му в ъндърграунда? В началото на 2000 година в София стават няколко въоръжени грабежа на чейнджбюра, които по това време не са охранявани с видеокамери, а с жива сила. Някои от въпросните престъпления завършват с кървави разстрели.

Според оперативните служби, един от първите удари на Йончо е обирът на чейнджбюро на Алексей Петров. Йончо обаче не се задоволява да посегне на обекта за обмен на валута на бившата барета, но след това отмъква и един от автомобилите му.

Алексей Петров е гневен. Бившият служител на МВР приклещва Йончо, който обаче получава изненадащо покровителство от Киро Японеца, на когото е племенник.

Това е и причината за прословутата престрелка в ресторант "Перла", когато Алексей Петров е прострелян в крака от Киро Японеца. Искрата на конфликта се запалва, след като Японеца се притичва на помощ на приклещения си роднина.

Като по чудо инцидентът в "Перла" не приключва със смърт.

Престъпната биография на Йончо обаче след това е във вихъра си. Той многократно е заключван за различни престъпления, но след това е пускан от ареста по живо, по здраво.

През 2015 година става ясно, че той е планирал покушението на Киро Японеца. Поискал е да го елиминира, защото му дължал огромна сума, която нямал никакво намерение да връща. Решил, че ще му излезе доста по-евтино, ако се заеме с убийството на Киров.

Така на 2 май 2015 година тъстът на Йончо - Марин Петров, открива огън по Киро Японеца и неговите синове Януш и Спартак пред къщата им в ромския квартал "Факултета". По време на пукотевицата Януш е ранен в гърба, а куршумът едва не пробива сърцето му.

По това време оперативните служби си свършват работата, което довежда до задържането на Йончо и тъста му. На двамата са повдигнати обвинения за подготовка на убийство и незаконно притежание на оръжие.

Нещо повече - при обиска в къщата на Йончо, криминалистите откриват пистолет "Барета", сериозно количество дрога и контролна везна, на която обикновено се мерят дозите с бял прах.

Арестът не пречи на Йончо да изпраща зловещи послания на свидетелите на престрелката. Целта му е някои от тях да се откажат от показанията си и той отново да излезе сух.

Йончо прави и втори опит за физическото ликвидиране на Киро Японеца. Мократа поръчка е била възложена на дъщерята на Марин Петров - Иванка, която е трябвало да застреля Киро Японеца по време на изкуствено свикан протест пред къщата му.

Екзекуцията обаче е осуетена навреме.

Най-странното в целия случай е, че Йончо продължава да вилнее из столицата, необезпокояван от бавните действия на работещите по случая магистрати.

Нищо чудно при комфорта, който му осигуряват разследващите, той да извърши нови злини. Но тогава вече ще е късно.../БЛИЦ

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче