Секции

08 May 2024 04:03

Главният мюфтия бил привикан от властите във връзка с турската намеса

Директорът на Дирекцията по вероизповеданията към МС се е срещнал с главния мюфтия на България във връзка с безпрецедентната намеса на Турция преди изборите у нас, съобщи БГНЕС. Срещата се е провела на 15 март. Тя не е оповестена публично.

Срещата е била във връзка с публикациите в различни национални медии за безпрецедентната намеса на Турция в изборния процес у нас и предприетите от МВнР дипломатически мерки в тази връзка. Може да се предположи, че една от главните теми на срещата на главата на мюсюлманското вероизповедание у нас с шефа на компетентния национален орган по въпросите на вероизповеданията е била намесата на Турция в обществено-политическия живот в България, като Анкара е използвала за това и мюсюлманската религия.

Известно е, че Анкара активно използва представители на Дианета (Дирекция по религиозните въпроси на Турция) и аташетата по религиозните въпроси към дипломатическите си мисии у нас за пряко въздействие върху Главното мюфтийство в България с цел определяне на електоралните нагласи на българските мюсюлмани./БЛИЦ

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче