Секции

24 April 2024 09:09

Посланикът на Индия в Карлово: Проявяваме интерес към земеделието и розовото масло(ВИДЕО)

Посланикът на Индия в България Негово превъзходителство Раджеш Кумар Сачдева и Хардеш Гири – втори секретар в посолството на Индия, посетиха Карлово и се срещнаха с ръководството на общината. Дипломатите гостуваха по покана на Иглика Кирякова – директор на езиков център „Интерлетера“, възпитаниците на който организираха ден на Република Индия в Карлово.

Господин Сачдева бе посрещнат от председателя на Общинския съвет Теодор Шойлеков и секретаря Стефан Стефанов, с които проведоха официална среща. На нея бяха обсъдени възможностите за инвестиции, туризъм и бизнес, които предлага община Карлово. Посланикът изтъкна, че е възхитен от природата на България и карловския регион и сподели, че Индия проявява интерес към земеделието и износа на розово масло. Секретарят на Общината Стефан Стефанов представи изградената карловоска Индустриална зона, като часто от Тракия икономическа зона и перспективите, които има за инвестиране в нея.

Посланик Сачдева благодари за топлото и гостоприемно посрещане и сподели, че в момента Индия е най-бързо развиващата се икономика в света и в последните години много индийски бизнесмени проявяват интерес към България.

Негово превъзходителство Раджеш Кумар Сачдева и г-н Хардеш Гири присъстваха на тържеството посветено на Република Индия и организирано от езиков център „Интерлетера“, което се проведе в зала „Васил Караиванов“ на община Карлово.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче