Секции

03 May 2024 07:05

Данка Люртова с визия как да запази младите хора по селата

Кандидатът на ГЕРБ Пловдив област за народен представител Данка Зидарова – Люртова, се срещна с жители на селата от община Карлово. В Розино Люртова и хората обсъдиха лошата инфрастструктура на селото. Люртова обясни начините на финансиране и възможностите да ремонт. Как да се задържат младите в Розино, попитаха местните. Люртова подчерта, че е необходимо и ще съдейства да бъдат заделяни повече средства за подобряването на условията за спорт в училището и детската градина.

Според нея добрите условия за спорт са една от предпоставките за решаването на демографския проблем. Има вече одобрен проект за нова детска градина, строителството и ще започне скоро, съобщи още кандидатът за народен представител. Проектът е одобрен, докато Данка Люрова беше заместник – кмет на община Карлово.

Розино е включено към държавните програми за ремонт на ВиК мрежата и тя ще бъде подменена заради честите аварии и амортизацията, съобщи Люртова. Тя обясни на хората, че залага на субсидиране дейността на самодейните състави към читалищата както от общинския, така и от държавния бюджет. Според кандидата за народен представител обратна връзка е много важна и тя ще продължи диалога с хората, ако й бъде гласувано доверие.

В Горни Домлян местните и Люртова обсъдиха проблемната пътна инфраструктура, задържане на младите по селата чрез законодателни промени за финансиране, ученическите карти за пътуване и след 16 годишна възраст. Там самодейният състав, който е с много членове, няма къде да репетира и го прави на площада.

Люртова пое ангажимент да провери възможностите къде може да се обособи временна зала за репетиции, докато бъде направен ремонт на училището и самодейците бъдат настанени там. Тя обеща да реши и друг проблем на селото – да осигури средства за ремонт на старата чешма в Горни Домлян – един от символите на селото.

В Домлян Люртова и кметът Мано Несторов откриха нов фитнес клуб в читалището.

Дарените от тях уреди – гладиатор и лежанка, са изпълнен ангажимент, поискан от младежите на селото, за да има къде да тренират.

ГЕРБ излиза с номер 11 на парламентарните избори, преференцията на Данка Люртова е номер 3.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче