Секции

03 May 2024 07:36

Веска Ненчева: Ще работя за по-добър живот в региона на Подбалкана(ВИДЕО)

Пет са основните приоритета, по които ще работи, ако бъде избрана за народен представител, кандидатът на коалиция БСП за България Веска Ненчева. След многобройните си срещи с хората дългогодишният учител е очертала проблемите, върху които ще акцентира. Те са образование, култура, здравеопазване, икономика и социални дейности. Ако стане депутат в 44-я парламент, Ненчева ще внесе законодателна инициатива за безплатни учебници на всички ученици до 16 - годишна възраст. Ще настоява за по-висок бюджет за култура, който да е 1 процент от брутния вътрешен продукт.

Веска Ненчева очерта визията си за подобряване на здравеопазването в региона. Тя припомни тежкото състояние, в което се намира карловската болница. Отделението по хирургия вече не работи, липсват лекари – специалисти. Относно ВМЗ и Интендантско обслужване Калофер кандидатът за народен представител изрази позиция, че тези структуропределящи предприятия трябва да останат държавни, да са стабилни и да дават работа и добри заплати на хората.

Веска Ненчева ще работи за това, да бъдат върнати социалните придобивки на военните и да се увеличат заплатите, които не са актуализирани от 2008 година. БСП за България е с номер 10 в интегралната бюлетина, преференцията на Веска Ненчева е номер 5.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче