Секции

23 April 2024 14:44

Само в Карлово ТВ: След три години ходене по мъките Гергана Рачева спечели сагата срещу Свидетелите на Йехова(ВИДЕО)

Гергана Рачева, за която ви разказахме в поредица репортажи в Карлово ТВ, спечели сагата срещу Свидетелите на Йехова. Рачева ни потърси, за да финализираме случая и да обявим, че след 3 години ходене по мъките, Върховният административен съд разпореди къщата, построена от организацията, да бъде съборена. Макар и неофициално, се коментираше, че тя е предназначена за молитвен дом на организацията.

Решението на магистратите е окончателно. Както преди време Карлово ТВ съобщи, Гергана Рачева ни потърси в отчаян опит някоя от институциите в Карлово да и обърне внимание. Неочаквано тя разбрала, че съседите й – австралийски инвеститори, строят къща до нейната. Тогава Свидетели на Йехова бяха завзели около 6 метра от двора на Рачева, бяха изсекли вековни дървета, едно от тях беше защитен вид. Всичко това е ставало без знанието и разрешението на собственичката на съседния на Свидетели на Йехова имот.

Днес Рачева бе поканила до себе си карловеца Андон Андонов. При опитите за решаване на проблема Андонов вдигна карловци на протест заради нарушените човешки права на Гергана Рачева. Три години по-късно вижте позицията на двамата по въпроса…

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче