Секции

10 August 2020 08:14

Започва ремонт на площад „Васил Левски” в Карлово

Започва ремонт на площад „Васил Левски” в Карлово. Това съобщи в предаването „Часът на Карлово” Антон Минев, зам.-кмет. „Тази година минала под знаменателя на 180-годишнината от рождението на Апостола”, каза Минев. По този повод с постановление на МС бяха отпуснати средства за ремонт на обекти в града, пряко свързани с Левски. Един от тези обекти е едноименният площад в Карлово. „Сумата, отделена за този ремонт е 350 000 лева”, уточни Антон Минев. Проведена е процедура по Закона за обществените поръчки.

Ще бъде извършен ремонт на площадното пространство и настилките по него. Те са правени по повод 150-годишнината от рождението на Апостола, или преди 30 години. В ремонтните дейности е включено и озеленяване на пространството около площада. Улицата, която свързва двете странични улици на площада, която е с паважна настилка, също ще бъде ремонтирана. Предвидено е също така да се оформи зелена зона на гърба на паметника, която да се използва и като място за отдих и като сцена за извършването на мероприятия с деца и ученици.

Ще бъде извършена и пълна подмяна на осветлението с енергоспестяващо. Срокът за всички дейности е до 31 май. „Другият обект, който също е свързан с Министерското постановление и ще се финансира от отпуснатите пари, е самият паметник на Васил Левски”, каза Антон Минев. За него са отделени 50000 лева. Паметникът не е бил почистван досега, по него ще бъдат подновени надписите, за да добие добър вид. Отделно с Министерското постановление са предвидени и 500000 лева за ремонт на стадион „Васил Левски”, каза Минев.

Тече процедура за избор на изпълнител. На стадиона ще бъдат монтирани нови седалки, съблекални, нова козирка на трибуната, ще се направи и нова ограда. „Всичко това се прави с цел едноименният отбор на Карлово да играе още по-добре на този стадион”, посочи Антон Минев.

Културен афиш
Изтегли си късметче