Секции

28 March 2024 18:07

Пламен Узунов за блокадата по границата: МВР си свърши работата

Вътрешният министър Пламен Узунов не се впусна в подробности около турския гражданин със забрана за влизане в страната и сънародника му, който е експулсиран. Той повтори вече съобщеното от ДАНС, като посочи, че не може да коментира причините за действията на властите спрямо тях.

"На 21 март са предприети действия спрямо двама чужди граждани. Спрямо единия от тях е издадена забрана за влизане в страната за срок от 5 г., а за другия е изпълнена принудителна административна мярка на ДАНС и гражданинът е предаден на турските власти", повтори вече съобщеното от агенцията и министърът.

Той коментира и вчерашната блокада на трите гранични пункта от страна на Обединените патриоти.

"Моята оценка за действията на полицейските органи за вчерашните протести на ГКПП-та е, че полицията в пълен обем си изпълни служебните задължения", коментира вътрешният министър Пламен Узунов по повод протеста на националистите срещу пристигането на турските автобуси за вота в неделя.

"Не бе допуснато нарушение на обществения ред, имаше разрешени демонстрации, които ние охранявахме, така че да не пречат на хора и автомобили", допълни министърът.

Узунов отрече твърдението на сръбския военен министър, че се е засилил миграционният наплив към границите на Сърбия от България и Македония.

"Ние ежедневно следим оперативната обстановка, нямаме данни да има увелечение на миграционния натиск от България към Сърбия", коментира вътрешнвият министър./БЛИЦ

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче