Секции

25 April 2024 15:22

Румен Читов представи творбата си „Ариадна” в Общинска художествена галерия Карлово

В Общинска художествена галерия художникът Румен Читов представи своята творба „Ариадна”.

„Създадох визуална версия на аспект от античен мит, в който нишката или пътят – съдбата изминат от героя е себепознание и персонификация. Това е пътя към осъзнаване на моите отговорности и с радост да открия и следвам себе си през лабиринта от условности от делника, за да достигна своята Ариадна. Ариадна е моята различност, която съществува, за да бъде преодоляно допустимото, обичайното”, каза Читов при откриването на събитието.

Посетителят бе провокиран от един от най-привлекателните сюжети в историята на изкуството – митът за дъщерята на критския цар Минос – Ариадна, внучка на Хелиос, спасителката на заключения от Минотавъра в лабиринта на остров Крит – Тезей. В какво се състои този лабиринт, всеки посетител на изложбата е оставен сам да намери отговор и спасение, своята нишка на Ариадна – израз, който е находчиво решение в сложна ситуация с много условности.

На събитието присъстваха карловските художници Димитър Рашков, Дечко Тодоров, Димитър Бакърджиев, Иван Томанов, приятели и гости.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Щастието не е конкретна дестинация, а насока. Да си щастлив, означава да си в тази насока, която те кара да бъдеш щастлив.


Хорхе Букай