Секции

10 August 2020 11:40

Таланти от Баня представиха България в Турция

Световният ден на водата се отбелязва всяка година на 22 март за привличане на вниманието върху значението на водата и необходимостта от опазването й. Инициативата е предложена през 1992 г. на Конференцията за околната среда и развитието (UNCED), проведена в Рио де Жанейро. Денят се отбелязва официално от 1993 г., като всяка година в целия свят се организират прояви, посветени на водата. Такава беше и Международна среща -"Пътят на водата" в гр.Истанбул, Турция с участието на фолклорни групи от България- община Пловдив, Румъния, Черна гора, Албания, Македония,Турция.

Община Пловдив беше представена от Фолклорен клуб "Тракийка" при НЧ "Св.Св.Кирил и Методий -1914г." -гр.Баня и народната певица -Дарина Славчева - Ансамбъл "Тракия". Благодарности на Консула на България г-н Т.Томов, Донка Колева и Несрин Сипахи за поканата.

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Всеки път, когато се почувстваш изгубен, си спомни за всеки, който някога те е обичал, за всяка сбъдната мечта, за всеки пълноценно изживян слънчев ден и след това си представи колко още такива спомени те чакат зад ъгъла.