Секции

24 April 2024 15:25

Народът се надига срещу скъпотията, граждани протестират пред КЕВР!

Граждани протестират пред сградата на КЕВР. Комисията за енергийно и водно регулиране решава за увеличение на цената на природния газ с близо 30%, което ще доведе и до повишение на стойността нa електрическата и топлинната eнepгия, съобщава Канал3.

Очаква се от 1 април парното и топлата вода да поскъпнат с от 18 до 38%. Цената на тока в цялата страна също ще нарасне, но само с 1%.

Предложението на Комисията за енергийно и водно регулиране е в София отоплението да поскъпне с 22,7%, в Пловдив с почти 22 на сто, Бургас - 25,6.

Най-скъпо остава парното във Велико Търново и затова предвижданото за там поскъпване е с около 18 процента. Най-драстично се очертава поскъпването на услугите в Плевен - с близо 40%.

Според бранша поскъпването ще е фатално за фирмите.

Индустриални предприятия настояват да не се вдига цената на природния газ и таксата ''Задължение към обществото'', която формите сметките за битовите потребители. Това стана ясно по време на заседание на КЕВР за новата цена на газа от април.

Константин Стаменов от федерацията на индустриалните и енергийни консуматори настоя да се побърза с изграждането на интерконекорите. Иска се още при налични свободни количества Булгаргаз да ги предлага за продажба през електронната борса. Так ще се стимулира свободния пазар и конкуренцията, нещо, което настоява и ЕК./БЛИЦ

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Да обясняваш на някого какво означава даден символ е като да му казваш как трябва да го кара да се чувства музиката.


Дан Браун