Секции

20 April 2024 12:35

Хоби фест с много новости и атракции в Международен панаир Пловдив

В динамичен фестивал на хобито се превръщат шестте изложби, които се провеждат в края на месец март в Международен панаир Пловдив. Тази година те ще покажат голямо разнообразие от новости в лова, риболова, туризма, цветарството, градинарството, декорацията, модата, кинологията. От 29 март до 2 април 2017 г. посетителите ще имат възможност да се забавляват и ще видят продукти и услуги на водещи фирми.

Маратонът от атракции започва още първия ден, когато се откриват изложенията „Природа, Лов, Риболов” и „Цветна пролет”. Кулинарно шоу с ястия от дивеч ще има от 13 ч. в палата 3. Там може да се види и експозиция от великденски яйца, които са украсени с техники, използвани в Чехия и Словакия.

Любителите на лова ще наблюдават демонстрации на уреди за привличане на дивеч, ще изпробват точността на мерника си, ще тестват различни видове оборудване. Риболовците ще избират въдици и примамки, ще разгледат яхти и лодки. Почитателите на екотуризма също ще намерят много принадлежности на изложбата „Природа, Лов, Риболов”.

В нейната съпътстваща програма е включено риболовно състезание за деца до 12-годишна възраст. То ще се проведе на Гребния канал на 1 април от 9 часа. Същия ден в Международен панаир Пловдив ще се състои детският празник „Лесовъд за един ден” от 11 до 13 часа. Интерактивни игри и куизшоу ще помогнат на участниците да опознаят природата.

Интересни туристически дестинации предлага Изложбата на общините, която също започва на 29 март. Професионалистите и любителите градинари ще се запознаят с актуалните тенденции във флористиката, озеленяването и овощарството на изложението „Цветна пролет 2017”.

Под знака на модата минава и Европейският панаир на предприятия и кооперации от социалната икономика. Негова запазена марка са ревютата на пролетно-летни колекции за деца и възрастни в палата 6. Тя отново ще бъде гореща точка за шопинг заради големия избор на облекла с високо качество и достъпни цени. Европейският панаир стартира на 30 март.

Италианският фестивал на красотата и прическата ще бъде открит на следващия ден. Той започва с шоуто „Прераждане“, което ще демонстрира биопродукти за фризьорството. На сцената в палата 2 ще има спектакли на осем известни стилисти, показващи нови линии и техники. Посетителите ще могат да си купят продукти за коса и тяло, козметика, парфюмерия.

Публиката ще се забавлява и с конкурсите „Дете и куче“, „Млад хендлер“, „Най-добра развъдна двойка“ и „Най-добър развъдник“ на 1 април от 11.30 ч., веднага след началото на киноложките изложби. Развлекателната спортна програма с кучета започва в 12.30 ч., а на 2 април – в 11.30 часа.

Очаква се над 20 000 посетители да дойдат на Дните на семейството, свободното време, хобито и модата. Гостите имат шанс да получат някоя от следните награди: бинокъл, мач въдица и макара с преден аванс, ловна чанта, спасителна жилетка на известни марки. Те са осигурени от Международен панаир Пловдив, а печелившите талони ще бъдат изтеглени в последния ден.

Изложенията ще бъдат отворени от 9.00 до 18.00 ч., в неделя – до 14 часа. Билетът, даващ достъп до всички прояви, струва 3 лева, а за ученици, пенсионери и инвалиди цената е 2 лева.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче