Секции

27 April 2024 00:43

Няма да подавам оставка, отсече Корнелия Нинова

Няма да подавам оставка и то заради постигнатите резултати, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. "За 10 месеца сме увеличили подкрепата си почти 3 пъти. Миналата година по това време имахме 10%, сега имаме 28%. Имаме една президентска победа, силен конгрес за промяна в партията и добри резултати на изборите. Не виждам основание да подавам оставка", допълни тя.

По нейни думи постигнатият изборен резултат на парламентарните избори са най-добрите за социалистите от 2009 г. насам. "Въпреки загубата, от 39 на 80 депутатите ни са удвоени. В София има 15% ръст спрямо 2014 г. В областните центрове 15% увеличение. Внушението за това, че младите не харесват БСП е опровергано. 5 пъти сме увеличили подкрепата си в чужбина”, отчете Нинова.

Тя определи като тревожен фактът, че голяма част от дясномислещите хора остават непредставени в Народното събрание. „Ако бъдем поканени от ГЕРБ, няма да се включим в общо правителство ГЕРБ и БСП. Важно е за нас председателството, сигурността по границите и вътре в страната, очакваме първата политическа сила да предложи варианти. Ако те не го направят и дойде при нас мандатът, ще разговаряме”, заяви Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП призна, че е направила и грешки в кампанията. „В петък свикваме НС на БСП и там ще представим сериозен анализ на грешките и резултатите. Този доклад ще бъде открит и за медиите. Отчитаме и грешките, ако мандат ни бъде връчен, ще разговаряме тогава. Сега да изчакаме първата политическа сила. Най-близки по платформа сме с Патриотичния фронт. ДПС не са възможен партньор”, обясни Корнелия Нинова.

„За себе си не чувствам разочарование, но от името на партията, да, ние се борим за тези победа, очаквахме я, разочарование не бих казала, защото резултатът ни е много сериозен”, заяви Нинова.

Относно заявеното желание за касиране на изборите от ДОСТ, Нинова посочи, че това е тяхно право. „Да се обърнат към органите, но ДОСТ провеждаха чужда политика в България”, допълни тя./Дарик радио

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче