Секции

19 April 2024 22:16

Уникален метод за отпушване на артерии на долните крайници

На 05.04.2017г от 13,30ч. в МБАЛ „Национална кардиологична болница“ за пореден път български пациенти ще могат да се докоснат до опита на немския ангиолог д-р Ралф Лангхоф – главен лекар в отделението по ангиология в болница „Света Гертруда“ в Берлин, който е член на УС на Европейската фондация за съдова медицина.

Д-р Лангхоф е известен със своите постижения в областта на ендоваскуларните съдови процедури и има солиден опит от извършени над 15 хиляди високоспециализирани интервенции. Той участва в международни конференции с излъчване на случаи на живо от неговата болницата и е ръководител на Центъра за съдова медицина в Берлин.

Немският лекар е поканен за пореден път в България заради продължаващото му съвместно сътрудничество с Национална кардиологична болница (НКБ).

При посещението си д-р Лангхоф заедно с екип включващ съдови хирурзи, интервенционални рентгенолози и инвазивни кардиолози от НКБ ще извършат няколко комплексни ендоваскуларни процедури на пациенти с тежка периферно съдова болест, главно диабетно болни. Тези пациенти са фокус на мултидисциплинарен подход в болницата отпреди години, следвайки последните тенденции в медицината, поради добрата прогноза чрез миниинвазивни ендоваскуларни процедури в сравнение с резултата в социален и личен аспект след ампутиране на крайници или части от тях. Това прави този подход на лечение максимално щадящ и ефективен за пациента.

Периферно съдовата болест е заболяване, изразяващо се в стеснение или пълно запушване на артериите, най-често на долните крайници, водещо до недобро или липсващо кръвоснабдяване към ходилото. В тежката си форма пациентите са обездвижени със силна болка в покой, като при някои от тях се наблюдават исхемични рани на долните крайници, като ненавременното лечение може да доведе до ампутация на засегнатия крайник.

Пациентите ще бъдат третирани с последно поколение медицински изделия, разработка на водеща немска компания.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче