Секции

25 April 2024 04:22

Валери Симеонов поиска голяма коалиция с ГЕРБ и БСП

Обръщам се към ръководствата на ГЕРБ и БСП, които в най-голяма степен спечелиха доверието на хората - за съставяне на широко правителство с тяхно и наше участие. Това заяви пред „Фокус“ лидерът на НФСБ и съпредседател на коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ Валери Симеонов.

Според него така ще отговорят на очакванията на хората - най-сетне да се спре с личното противоборство и с "тази приличаща на сблъсък на футболни агитки надпревара между двете партии".

„Готови сме да заемем своето място в една такава коалиция. Дали ще бъде коалиция, или програмен кабинет, смятаме, че трябва да се сложи точка на противопоставянето. Използвам случая да се обърна към Бойко Борисов и Корнелия Нинова за провеждането на спешни срещи и формирането на едно такова правителство, което ще бъде подкрепено с огромно мнозинство от над 200 човека“, каза още Симеонов.

Според него това е напълно възможно, просто трябва да бъде игнорирано и преодоляно егото на отделните лидери.

Мнение:Почти 20 години минаха от последните парламентарни избори (също предсрочни), излъчили един победител с абсолютно мнозинство и възможност да управлява сам. ОДС беше наистина коалиция, но ПРЕДизборна, не като онези, на които сме се нагледали и след някоя седмица пак ще гледаме.

Николай Йорданов

„Аз моето съм готов да го преглътна. Нямам и кой знае какво его“, добави той.

Симеонов подчерта, че все пак смята да изчака дали ще имат предложение от ГЕРБ.

„Винаги сме повтаряли, че сме готови на разговори и на съвместни действия с всички български партии, независимо от кой спектър са те, защото най-важни са интересите на хората“, каза още един от лидерите на "Обединени патриоти".

И Борисов, и Нинова обаче заявиха категорично, че не допускат коалиция./Вестник Марица

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче