Секции

29 March 2024 07:51

След като хвърли оставка, Лукарски посочи причините за изборната загуба на Реформаторите

Аз съм човек на честта. Никой не ми е искал оставката. Това е мое лично решение. Още вчера го казах на колегите от Реформаторския блок. Това заяви Божидар Лукарски в "Още от деня" по БНТ.

Както БЛИЦ първи съобщи, днес лидерът на СДС обяви пред медията ни, че подава оставка. "Ще депозирам официално своята оставка на 4 април, когато ще има съвещание на националното ръководство на СДС. Заедно с мен ще се оттеглят и членовете на Националния изпълнителен съвет на партията", заяви пред БЛИЦ Лукарски.

„Това е мое лично решение. Смятам, че така се прави. Когато загубиш избори, някой трябва да поеме отговорността”, каза Лукарски.

Той смята, че Националният съвет на партията трябва да приеме оставката му и добави, че ще ги призове да го направят.

По повод слабия резултат, който Реформаторите получиха на изборите, Лукарски заяви, че десницата продължава да се спъва в един и същи камък. „За трети път правим една и съща грешка. Урокът, който не научихме, ни го показаха избирателите”, посочи той.

"Оставам в СДС. Не мисля да напускам политическия живот. Продължаваме напред. Подавам оставка, за да мога да погледна десния избирател в очите", добави Лукарски.

„Имаме достатъчно време за трезви преценки. Бяхме в ситуация, в която не можехме да направим по-добър резултат. Направихме много, направихме добра кампания. В крайна сметка резултатът е налице, а поуките са, че трябва да се явим заедно”, каза още Лукарски./БЛИЦ

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче