Секции

26 April 2024 10:30

Арестуваха осъден за убийство, укривал се над година и половина

Полицията задържа 36-годишния Живко Грозданов, осъден за умишлено убийство и укривал се в продължение на повече от година и половина. Той е арестуван вчера в село Герман, съобщиха от МВР.

Грозданов е в неизвестност от 16 август 2015 г, когато Върховният касационен съд потвърди 17-годишната му присъда. Той е бил обявен за общодържавно и международно издирване.

Мъжът е осъден за убийството на баща си – бизнесмена Николай Грозданов. Двамата имали финансов спор. Бащата бе открит мъртъв с 18 прободни рани от нож в апартамента си в столичния квартал „Ботунец” през 2010 г.

В хода на разследването стана ясно, че синът е поръчал на охранителя си Кирил Низамов да убие баща му. Бодигардът причакал Грозданов в апартамента му и го умъртвил с 32-сантиметров нож.

Низамов получи 18-годишна присъда като физически убиец, а синът Живко Грозданов бе осъден на 17 години за това, че е поръчал убийството.

Преди около седмица в отговор на запитване на вестник „Сега” от МВР съобщиха, че в периода между 2015 и 2017 г. у нас 821 осъдени са избягали след обявяването на присъдата им, като 350 от тях така и не са заловени./Дарик радио

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Пожелай си нещо, което искаш много силно, затвори очи… и след това си помисли какво трябва да направиш, за да го постигнеш.