Секции

11 July 2020 13:36

Офицер от бригадата в Карлово запалил колата на рейнджър заради слухове

3 г. лишаване на свобода условно даде пловдивският военен съд на капитан Иван Русев от Карловската бригада, който заподозрял рейнджър в любовни отношения с бившето си гадже и му подпалил автомобила от ревност. Офицерът ще трябва да плати и 21 793 лева обезщетение на родителите на редника, тъй като автомобилът се водел на тяхно име.

Процесът приключи по съкратения ред, след като Русев призна вината си. На 30 декември 2014 г. около 2 ч. той отишъл до БМВ-то на кадровия войник Дурхан Орхан, паркирано пред блок в Казанлък. Возилото било купено само преди 4 месеца от семейството на рейнджъра. Русев носел туба с 20 литра дизелово гориво, полял с него БМВ - то и драснал клечката.

По невнимание обаче изсипал част от запалителната течност по шубата си, която пламнала заедно с колата. Капитанът хукнал да бяга, опитвайки се да стигне до мерцедеса си.

Успял да измине около 500 м. и паднал на земята, тъй като бил силно обгорен. Полицията, повикана по сигнал на живеещи в блока, го открила стенещ от болки. С 30% изгаряния той е откаран първо в болницата в Казанлък, а впоследствие е транспортиран до клиниката по термични травми УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив.

В крайна сметка се оказало, че Орхан не е поддържал интимна връзка с бившата любима на капитана и става въпрос за неверни слухове.

Автомобилът е унищожен напълно при пожара. Според разследващите е имало опасност пламъците да обхванат и апартамент на стойност 35 553 лв., който се намирал на метри от горящата кола. Бързата намеса на огнеборците спасила жилището. /Източник: 24 часа

Днес Ви питаме:

Ще почивате ли през лятото на родното Черноморие?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче