Секции

03 May 2024 05:38

Преговори за властта - какво се договориха политическите сили?

Първата част от разговорите за съставяне на управленска коалиция и бъдещ кабинет с мандата на ГЕРБ приключиха. Лидерите на трите партии в "Обединени патриоти" Красимир Каракачанов - ВМРО, Валери Симеонов - НФСБ, и Волен Сидеров - "Атака" се срещнаха с ръководството на ГЕРБ в централата на партията. На нея присъства и Бойко Борисов.

След разговорите те отказаха коментар какви точно теми са обсъдили с първата политическа сила и обявиха само, че са си разменили взаимни поздравления за резултатите от изборите.

"Ако сме консенсусни, готови да се разберем, всеки да направи своите компромиси, ще се съкрати срокът на преговорите за управление", обясни пред журналисти лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

Сидеров и Каракачанов уточниха, че не са говорили за министерства. По думите на лидера на "Атака" преговорите няма да са толкова тежки, ако страните положат усилия да ги облекчат.

"Не трябва държавата да стои в междувластие", убеден бе Волен Сидеров.

"Всеки трябва да направи компромис", ако, по думите му, "решим да направим нещо".

И той, и Каракачанов не коментираха дали биха управлявали заедно с "Воля" на Веселин Марешки. Без отговор остана за момента и дали се преговаря за двойна или тройна коалиция.

"Разговорите предстоят, за програми не сме говорили", каза Красимир Каракачанов.

Преговорите продължават идната седмица./Дарик радио

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Музиката дава израз на онова, за което не могат да бъдат открити думи, но не може и да остане премълчано.


Виктор Юго