Секции

23 April 2024 16:26

Внимание! Инспектор съобщи много важна новина за шофьорите, която всички трябва да прочетат!

3000 лева и една година без книжка излиза да пилиш гуми и да се въртиш с автомобил на паркинг в мола или на кръстовището. Това доказаха шестима дрифътъри, които са отнесли първите за България актове за участие или организиране на гонки, въпреки че са действали сами на шосето, пише в. Телеграф.

Отделно четирима младежи от Пловдив ще бъдат изправени пред съд за хулиганство заради участие в незаконни надпревари по улиците от средата на март.

От 21 януари т.г. в Закона за движение по пътищата е въведено понятието „нерегламентирано състезание”. Наказанието за участие или създаването на такова е 3 бона глоба и отнемане на свидетелството за управление за 12 месеца.

За 80 дни от тогава наказателните постановления за гонки от пътните полицаи са получили шестима шофьори, съобщи инспектор Мария Ботева от сектор „Административно-наказателна дейност, отчет, анализ на пътно-транспортни произшествия и превенция”.

Трима от тях са били засечени от ченгета в Стара Загора. Първият акт е написан на 25 януари, след като 31-годишният Дончо бил спипан да дрифти на подземния паркинг в новия мол в града. Той и друг дрифтър на 20 година в момента обжалват пред съда солените си санкции в размер на по три хиляди лева и отнемането на книжките. По-младият любител на високите скорости, чието малко име е Венелин, е отнесъл акт на 3 февруари, когато пилил гуми на кръгово кръстовище в Града на липите. И двамата са си вдигали адреналина с мощни БМВ-та. Зад волана на автомобил от същата марка на 12 февруари бил и 34-годишният Станислав, когато се сдобил с акт за участие в нерегламентираното състезание. Въртял се е с возилото си на оживено кръстовище в Стара Загора.

Станислав и трима дрифтъри от Разград, Шумен и Велико Търново са се признали за виновни и не са жалили санкциите си. Ако бъдат спипани втори път в нарушение, ще отнесат глоби по 5000 лева и ще им вземат книжките за по три години. Ако бъдат хванати да шофират, докато са с наложено наказание, ще се изправят пред съд и ще ги грози затвор до една година./БЛИЦ

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче