Секции

25 April 2024 20:54

Генка Тодорова, кмет на Клисура: Възпитанието в патриотизъм и родолюбие в България не е на необходимото ниво

Възпитанието в патриотизъм и родолюбие в България не е на необходимото ниво. Това каза в предаването „Метроном“ на Радио „Фокус“ – Пловдив Генка Тодорова, кмет на Клисура. По думите й в Клисура децата се възпитават в патриотизъм във всеки един възможен момент. „Те непрекъснато се запознават с историята на Клисура. Тук и най-малкото дете може да ви каже кой е Никола Караджов и коя е Цана Козинарова.

На местно ниво патриотизмът е приоритет. Все пак Клисура е град с богато историческо минало и с голяма историческа значимост. Всички знаем, че Клисура е възстанала втора след Копривщица, а е изгоряла първа в огъня на Априлското въстание. Клисура е град-герой, град-светиня в българската история“, коментира Генка Тодорова.

Тя подчерта, че народ без история не е народ. „Затова ние трябва да си отстояваме националната памет, да си почитаме героите, които са отдали най-ценното за свободата на нашата родина. Докато сме живи ние, родолюбивите българи, историческата памет няма да изчезне. Ние ще я защитаваме докато дишаме“, посочи кметът на Клисура. „В Клисура се борим сами за запазването на историческата си памет.

Нямаме помощта и подкрепата на държавни институции. Клисурци сме родолюбиви хора, патриоти, и винаги ще отстояваме паметта на нашите герои“, каза още Генка Тодорова./Радио Фокус

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Мисленето е най-трудната работа, която съществува, вероятно това е причината толкова малко хора да се залавят с нея.


Хенри Форд