Секции

23 April 2024 17:14

"Красавицата и Вяра" сбъдва мечти на абитуриенти в нужда

300 души са се включили към момента в инициативата „Красавицата и Вяра” с намерението да дарят балните си тоалети на нуждаещи се абитуриенти, разказаха пред Дарик Вяра Гигова и Гергана Урумова, които са организатори на инициативата. Тя се провежда за втора поредна година.

"Чрез нас дарителите могат да помогнат на абитуриенти, които по социални или финансови причини не могат да си купят бален тоалет", обясниха момичетата. Всеки, който желае да предостави рокля, обувки, аксесоари, бижута, грим или прическа, може да пише на страницата "Красавицата и Вяра" във фейсбук или на имейл krasavitsataiviara@gmail.com.

"Ние ще намерим тяхната красавица или принц, които могат да зарадват", обясниха организаторките на инициативата, които са посредници между дарители и нуждаещи се. Миналата година Вяра и Гергана са съдействали на 55 абитуриенти да имат мечтания бал, а амбицията им е тази година броят на усмивките да е още по-голям.

Момичетата вече са се свързали с много домове за деца и помощни училища в цялата страна и за тяхна радост срещнали отклик./Дарик радио

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Съкровищата излизат на повърхността на земята, благодарение на поройните дъждове, но същото това прииждане на водата отново ги заравя в земята.


Паулу Коелю