Секции

31 May 2020 23:17

В Седмицата на гората засадиха дръвчета в Апостоловата гора

По повод настоящата Седмица на гората служителите на Държавно горско стопанство – Карлово организираха акция по залесяване на Апостоловата гора под мотото „Гората е живот“. В инициативата се включиха ученици от паралелката по дърводобив към ПГ „Тодор Влайков“ гр. Клисура и СУ „Христо Проданов“ – Карлово, деца от ДГ „Зорница“ и служители на ДГС – Карлово. Лесовъдите направиха демонстрация и обясниха на децата важните моменти при засаждане на едно дръвче, а те с радост им помагаха. По време на акцията, бяха поставени къщички за птици по дърветата и направена оборка на отпадъците. Директорът на ДГС – Карлово Златко Кличев приветства младите ентусиасти за желанието им да участват в залесяването.

В събитието се включиха заместник-кметът на община Карлово Антон Минев и председателят на Общински съвет Теодор Шойлеков, които поздравиха всички участници и пожелаха на децата да запазят любовта си към природата и да следват завета на старите хора, че всеки човек в живота си трябва да е засадил поне едно дърво.

Децата от ДГ „Зорница“ представиха тематична музикална програма, с което повдигнаха настроението на участниците в инициативата.

Днес Ви питаме:

През 2020 година може ли да няма тежки ПТП-та?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Доближиш едно добро до друго толкова плътно, че между тях да не остане ни най-малка междина – това наричам да се наслаждаваш на живота.


Марк Аврелий