Секции

06 May 2024 22:00

Браво: Карловски ученици даряват наградата си за болния баща на свои съученици

Ротари клуб Карлово съвместно с община Карлово организира състезание „Народните будители и АЗ” /финал/ в зала „Васил Караиванов”, между отборите на СУ „Васил Левски” и ПГ „Христо Смирненски”.

Ротари клуб Карлово участва и популяризира проекта „Народните будители и АЗ”. Идеята на националния проект е да може повече български ученици да бъдат приобщени към националните ни ценности, да знаят повече за дейността на онези възрожденци и велики българи, които са оставили своя отпечатък в създаването, израстването и просперитета на нашата държава.

Жури в състав Христо Тахчиев председател на Ротари Карлово, Мария Деянова директор на Исторически музей, Дарина Стеева преподавател по история в ПГ „Христо Смирненски” и Богдана Калъчева преподавател в СУ „Васил Левски” определи победителя в състезанието – СУ „Васил Левски”. Учениците от двата отбора бяха избрали да отговарят на въпроси за живота и делото на Пенчо Р. Славейков и Георги С. Раковски.

На всички участници в състезанието бяха раздадени сертификати за участие. За спечелилите първа награда – двудневна екскурзия с дестинация по избор на учениците и за спечелилите втора награда – еднодневна екскурзия.

Отборът на СУ „Васил Левски” Карлово дарява, сумата която спечели за двудневната екскурзия, за лечението на Тодор Атанасов - баща на 2-ма техни съученици.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче