Секции

20 April 2024 19:41

Разследване на Карлово ТВ: Красив доктор омая хората в Подбалкана с опасен чар!(ВИДЕО)

Съвременен вариант главния герой на култовия български филм „Опасен чар” се е развихрил в Подбалкана. Само че в главната роля не е Тодор Колев, а гръцкият лекар Илияс Схинас. Жени, които твърдят, че са се опарили от него, се свързаха с Карлово ТВ и поискаха да оповестят това, с което по думите им се борят повече две години. Д-р Схинас е красив мъж, на около 40 години. С усмивката, възпитанието, обноските и интелекта си омагьосва тези, с които контактува. Те му се доверяват, вярват му, възхищават му се, до момента, в който лекарят си тръгне от живота им.

Тогава дамите, които твърдят, че са измамени и ощетени, започват да търсят правосъдие, правят безконечни опити да се срещнат с гърка, но удрят на камък. Удря на камък и с правосъдието ни. Дали действително има измама и ловък мошеник ли е доктор Схинас? Днес Карлово ТВ представя и двете страни на монетата и оставя на своите читатели сами да преценят това. Свързахме се по фейсбук с лекаря, който каза, че в момента се намира в чужбина. Обеща, че когато тази седмица дойде в България, ще застане пред нашата камера. За това сега публикуваме отговорите на д-р Схинас в писмен вид и ще чакаме обещаното видео интервю да стане факт.

Междувременно лекарят ни забрани да публикуваме негова снимка и заяви, че ако го направим, ще ни съди.

Дена Мучукова от село Бегунци е възрастна жена. Нейната внучка се запознала с чаровния лекар, имали връзка, заживели на село при бабата на момичето. Усмивката на Схинас очаровала не само Дена, но и съседи и познати. Снихас се грижил за детето на любимата си, което било от друга връзка. То било болно и той многократно полагал грижи за него, настанявал го в болница, използвал професионалните си умения. Обещал да направи ремонт на селската къща в Бегунци, заради това Дена не му искала пари за сметки и консумативи. Внучката била безработна, възрастната жена поемала разходите по домакинството. Твърди, че Снихас е направил ремонт само на едната стая, за която дал най-много 300 лева, а не 3 500, както заявява той.

Бъдещият зет я помолил, тъй като нямал българска лична карта, да подпише договор с мобилен оператор за телефон и карта, която той да ползва. По същия начин била подмамена да подпише договор и за приятеля на лекаря – Андон Маврудиув. Категорична е, че двамата не са плащали вноските по договорите и не са плащали сметките, така навъртели 3 000 лева, които сега няма кой да плати. Жената е с ниска пенсия, като дамоклев меч над нея са надвиснали тези пари, плюс други разходи, които е трябвало да поеме Схинас.

Според Мучукова общите задължения, натрупани покрай обещанията на доктора, са около 4 500 лева. Заплашва я съдия-изпълнител и жената е решила да си търси правата по законов път и до край. Само че на сигнала, който е подала в прокуратурата, отговорът е, че няма достатъчно данни за престъпление и магистратите отказват да образува досъдебно производство. В документите пише, че са били снети обяснения от Схинас и Маврудиев по повод това, че през 2015 годишна Мучукова сключила договори на нейно име с мобилен оператор. И двамата обаче твърдят, че са върнали вече телефоните и картите на жената, като Мавродиев заявява, че изобщо не е ползвал картата. В замяна на предоставения му телефон платил 600 лева на Мучукова, за да плати тя сеанс при медиум на сина си.

Схинас пък заявява при разпитите, че от предоставената му сим-карта е изразходил само 150 лева, които е платил, а през времето, в което е живял с внучката на Мучукова на семейни начала, е направил ремонт за 3 500 лева и счита, че не дължи нещо срещу предоставените му за ползване вещи. Същото заяви доктора и пред репортера ни по телефона. Схинас се свърза с репортера ни първо по фейсбук, след това по телефона чрез анонимен, скрит номер, след молбата ни да разговаряме с него. Твърди, че е в чужбина и отрича всякакви обвинения. От преписките в прокуратурата става ясно още, че на Снихас и на Маврудиев са били съставени протоколи, в които са били предупредени да уредят финансовите си взамоотношения с Дена Мучуковав определен период от време.

Жената обаче е категорична, че никой нищо не и е платил, че мъките и продължават, че тя няма от къде да вземе толкова пари, за да покрие натрупаните разходи и всеки момент съдия -изпълнители ще потропат на вратата й. Според Мучукова лекарят е навъртял сметка 3 000 лева, а неплатените от Маврудиев суми са в размер на 1400 лева. „Докторът беше толкова чаровен, възпитан, културен. Всички бяхме като омагьосани от нето. Когато внучката ни го заряза, защото явно е разбрала какъв е, ние нея упреквахме, за което сега горчиво съжалявам”, споделя възрастната жена пред репортера ни.

Тя разказа още, че д-р Снихас предложил на неин болен съсед да му изготви епикриза, с която да се яви на ТЕЛК и да получи по-висок процент инвалидност, за да му отпуснат по-голяма пенсия. За услугата лекарят поискал болният да сключи договор на негово име с мобилен оператор и да купи 16 - инчов скъп телефон, който да му даде, за да го подарели на лекаря от ТЕЛК като благодарност за свършената услуга. Това категорично бе отречено пред репортера ни от Илияс Схинас.

Мария Сюпюрдекова е дългогодишен фотограф в Карлово. Известна е с честността и скромността си. Тя също се свърза с редакцията на вестника, за да изплаче неволите си. В края на 2014 година Мария отдава под наем апартамента на дъщеря си. Жилището е свободно, тъй като по-младата жена живее със семейството си в Англия. В апартамента на 20 .10. 2014 година се нанася под наем д-р Илияс Снинас. Договарят се за месечен наем от 200 лева. Мария е категорична, че многократно е настоявала да направят договор, но наемателят все отбягвал въпроса. Самият той пък твърди пред Карлово ТВ, че фотографката не искала договор. Докторът редовно просрочвал наема, както и не плащал редовно разходите за ток и вода. Дължимата от него сума според Мария е 1147 лева, които тя търси и до днес. Многократни били обещанията на наемателя, че ще плати, но това не се е случило и до днес, заявява Мария, която вече не може да открие и да се свърже със Схинас.

Пред Карлово ТВ обаче Схинас заяви, че хазяйката му неправомерно се била свързала към неговия електромер и му навъртяла 1500 лева ток, което предизвика смях в Сюпюрдекова.

На Илияс Схинас Районна прокуратура Карлово е съставила предупредителен протокол да изчисти финансовите си взаимоотношения с бившата си вече хазяйка до 1 месец, но това не е направено и до днес, казва Мария.

Карлово ТВ тръгна по следите на д-р Схинас, който е завършил медицина в Пловдив. След това е работил в Университетска болница „Свети Георги” в града под тепетата. Бил е принуден да напусне заради злоупотреби с пари, казаха от там. Не пожелаха да влизат в подробности, но казаха, че злоупотребите са безспорно установени, че след тях лекарят е бил на работа и на други места, от които е бил принуждаван да напусне. Самият той твърди, че се е махнал от „Свети Георги”, защото заплатата му била само 740 лева и не е злоупотребявал с пари.

Същото се случило в карловската болница „д-р Киро Попов”. Там медикът практикувал 2 години, но на хазайката си Мария Сюпюрдукова постоянно казвал, че не им плащали заплати, че ги бавели, за това не можел да й дава редовно наема. Мария казва, че вместо по 200 лева, често наемателят и давал по 10 или по 50 лева. Когато Мария отишла в болницата да види какво се случва, главната счетоводителка я уведомила, че трудовите възнаграждения се изплащат редовно и няма забавяне.

Пред репортера ни Схинас заяви, че в карловската болница работил на щат и половина. Установил обаче, че неправомерно всеки месец му удържали от заплатата по 150 лева, това според него било некоректно и той се махнал.

На въпрос на репортера ни защо е заложил за 20 лева в заложна къща микровълновата печка на Сюпюрдекова, поучихме безумно обяснение. „Занесох печката на ремонт, но тъй като човекът нямаше документ да ми даде за ремонта, ми написа бележка, че я залагам”, каза докторът.

На въпрос дължи ли пари на бензиностанция в близкия до Карлово град Баня и защо е пълнил гориво, а не е плащал, Схинас обясни, че се наложило да замине в чужбина и като се върнел, щял да пати в повече от дължимото. Тези и още много други неуредици, въпроси и проблеми, витаят около медика. Има и други хора, с подобни оплаквания. Според Схинас обаче всички те искали да го натопят, лъжели и говорели неистини. Защото искали да го няма в Карлово. Сега бил в Гърция, но щял да се върне тази седмица и да се яви на живо пред репортера ни. Строял болница в Сопот, зад гърба му имало мощна финансова компания. Проверка на Карлово ТВ не установи подобни инвестиционни намерения в града на Вазов. Разследващи коментираха пред репортера ни, че при тях често постъпват сигнали срещу д-р Илияс Схинас.

Това е историята на един чаровен, млад лекар. Тя може би щеше да бъде романтична и красива, ако нямаше подобни оплаквания, жалби и неволи на доста хора от Подбалкана. История, която за жалост е напълно реална и преповтаря филма „Опасен чар”, но в съвременен вариант с възрастни хора, които твърдят, че са измамени и завлечени. Тази хора се определят като жертви и заявяват, че има много други като тях. В историята има и любовни драми, и сълзи на млади жени. Тях ще спестим на нашите зрители и читатели, за да не нахлуваме в личния им живот и да ги оставим сами да изживеят разочарованието от една обещана, но несбъдната любов.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче