Секции

28 March 2024 14:27

Претарашиха игрална зала в Хисар, арестуваха лихвар

При проведена вчера от Окръжна прокуратура – Пловдив акция с участието на пловдивската полиция, са били извършени претърсвания в гр. Пловдив, гр. Раковски и гр. Хисаря. Претарашени са заложна къща и две игрални зали, бил задържан 42-годишния Милко А., за когото е установено, че в продължителен период от време е извършвал нерегламентирана лихварска дейност. По информация на Карлово ТВ е стопанисвал и трите обекта.

При извършените общо пет претърсвания и изземвания са били намерени и иззети множество документи /вкл. записи на заповед, тетрадки с данни и договори за заеми/, пари в брой и значително количество златни предмети.

Милко А. е привлечен към наказателна отговорност за това, че в периода от 2008 г. до м. октомври 2016 г., без съответно разрешение, е извършвал по занятие банкови сделки – предоставил е заеми на 11 физически лица на обща стойност 55 000 лева, като е получил от дейността си и значителни неправомерни доходи в размер на 22 650 лева.

Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои да бъде внесено искане до съда за вземане спрямо него на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което Милко А. е обвинен, е лишаване от свобода от 5 до 10 години, както и конфискация на част или цялото имущество на извършителя.

Разследването по случая продължава.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче