Секции

25 April 2024 11:46

Община Карлово подписа договор със Съюза на българските писатели

Община Карлово подписа договор със Съюза на българските писатели (СБП), на състояла се среща в административната сграда на общината. Целта на договора е съвместната работа на СБП и община Карлово в изпълнението на културни мероприятия и литературни инициативи на територията на общината, с идеята още тази година на 1-ви ноември да се проведе литературен конкурс под името „Иван Богоров“.

В него могат да участват всички реализирани и нереализирани литературни творци с техните произведения. Идеята на конкурса е да се запазят и съхранят българската култура и писменост, както и българския език не само на думи, а и на дело.

На подписването на договора присъстваха Антон Минев - заместник-кмет на община Карлово, Боян Ангелов - председател на СБП, Мирослав Колев - директор на Общинска библиотека Карлово, Иван Есенски - поет и редактор на в.“ Слово“, Емилия Казакова - технически редактор и дизайнер в издателство „Български писател“, Димитър Христов - поет и главен редактор на в. „Българските писатели“, Михаил Гунчев - поет и един от основателите на Дружеството на българските писатели в Карлово и Красимир Власев - поет и член на Дружеството на българските писатели.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче