Секции

20 April 2024 17:20

Арестуваният лихвар имал игрална зала в Хисар

Милко А., който бе арестуван при акция на ченгетата от Икономическа полиция Пловдив, остава в ареста. Това реши съдът в града под тепетата. Както Карлово ТВ съобщи, 42-годишният мъж бе закопчан заради дългогодишна лихварска дейност. Милко А. е родом от казанлъшкото село Шейново.

Бил семеен, имал три деца. Искал да излезе на свобода, за да се грижи за тях. Разказа пред съда, че притежавал три игрални зали в Пловдив, Хисар и Раковски. Давал работа на трима души. Обичал по принцип хората, давал им пари назаем и по този начин според него им помагал.

Разследващите установили, че той е прибирал незаконно големи лихви от жертвите си, а някои от тях принуждавал да залагат имоти и къщи, за да му гарантират връщане на заема или за да му се издължат.

Държавното обвинение уточни, че за периода от 2008 г. до октомври 2016 г., без съответно разрешение е извършвал банкови сделки – дал заеми на 11 души на обща стойност 55 000 лева, като е получил от дейността си и значителни неправомерни доходи в размер на 22 650 лева.

Както Карлово ТВ съобщи, операцията бе проведена на териториите на трите града, в които Милко А. имал игрални зали. Били са иззети много документи, записи на заповед, договори за заеми, пари в брой и много златни бижута. Милко е привлечен към наказателна отговорност за лихварство.

Заплашва го затвор от 5 до 15 години и конфискация на имуществото. Определението на съда може да бъде обжалвано пред по-горна инстанция.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче