Секции

06 May 2024 12:32

Засилват охраната на оживените места по празниците

В България и в цяла Европа има повишен риск от терористична дейност, но конкретна заплаха за страната ни няма. Това каза на пресконференция изпълняващият длъжността главен секретар на МВР Георги Арабаджиев.

Той посочи, че МВР, съвместно с ДАНС и с Националния контратерористичен център, проверява задълбочено всеки подаден сигнал.

От МВР призовават гражданите своевременно да уведомяват компетентните органи - на телефон 112 и на телефона на Националния контратерористичен център - 8 147 070,- когато забележат съмнително поведение или пакети и вещи, оставени за дълъг период без надзор.

По време на Великденските празници на местата с голямо струпване на хора ще има засилено полицейско присъствие, посочи Арабаджиев. Той добави, че от министерството предварително се извиняват, че гражданите може да бъдат поставени в ситуации на дискомфорт, включително и заради физически проверки.

Ще бъде засилен и контролът на движението по пътищата, посочиха от МВР.

Полицията ще извършва проверки в цялата страна, както за употреба на алкохол от шофьорите, така и за употреба на наркотици. От МВР посочиха, че от началото на годината в страната са регистрирани 1366 тежки пътни произшествия, при които са загинали 122 души, а 1630 са били ранени. По брой загинали на милион души, страната ни се нарежда на предпоследно място в Европа, добавиха от ведомството. От МВР напомниха, че шофьорите, които превозват пътници без колани, както и самите пътници, подлежат на санкция.

Засилено ще бъде присъствието на полицейските патрули и в столичните квартали, за да се предотвратят обири на домовете, каза директорът на СДВР Младен Маринов./Дарик радио

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче