Секции

26 April 2024 21:30

Ало измамници удариха роднина на шефа на хисарската полиция

81-годишната баба Дона от Хисар, която е леля на началника на местното полицейско управление, е станала жертва на телефонна измама, научи Карлово ТВ от съседи на потърпевшата. Старицата, която миналия ден била сама вкъщи, получила телефонно обаждане.

Мъжки глас й се представил за полицай, който издирва телефонни измамници, именно заради това полицаите имали нужда бабата да им предостави всичките си налични пари, с които щели да атакуват и задържат престъпниците. Пенсионерката хвърлила през терасата около 2 800 лева, малко след това се усетила и разбрала какво става и подала сигнал в полицията, разказаха още комшиите на баба Дона.

Според тях в района на Хисар с откраднатите пари са задържани двама или трима мъже, които не са роми. Основното муле – Александър И., на 22 години, от София, остава за постоянно в ареста, реши днес Районен съд Пловдив. Той е с повдигнато обвинение за ало престъплението.

По делото са извършени процесуално-следствени действия – оглед на местопроизшествие, разпит на свидетели, приобщени са множество веществени доказателства и др. Разследването по досъдебното производство продължава.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче